Colour of War - Japan in oorlog in kleur 1931 -1945

5,99
De beste prijs bij bol.com


Categorieën:

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Colour of War - Japan in oorlog in kleur 1931 -1945

De alom geprezen en bekroonde serie Colour of War krijgt een uniek vervolg. De makers van deze serie met kleurenopnamen uit de Tweede Wereldoorlog komen opnieuw met onbekend kleurenmateriaal.

In ‘Japan in Oorlog in Kleur 1931-1945’ zijn bijzondere beelden te zien die een nieuwe kijk op de dramatische gebeurtenissen geven. Het is geen kritische veroordeling van een wrede, op oorlog beluste natie. Noch is het een lofzang op een onbegrepen volk; het is simpelweg een verhaal over een volk in oorlog, verteld door mensen die het hebben meegemaakt - de schuldigen en de onschuldigen, de leiders en de volgelingen, de slachtoffers en de overheersers.

Tot voor kort werd aangenomen dat het eerste Japanse kleurenmateriaal dateert van de tijd dat de zegevierende Amerikaanse krijgsmacht in 1945 voet aan wal zette. Deze film bevat echter pas ontdekte Japanse kleurenbeelden die al in 1937 gemaakt zijn. Zo zien we beelden van de keizerlijke Japanse troepen in Mantsjoerije in 1937, van het Japanse dagelijks leven in de jaren dertig, van de oorlogsvoorbereidingen in 1939 en van de bezettingstroepen in Sjanghai in 1940.