Sale
A Changing China Zoom

A Changing China

Prijs: €5,00 €2,50
Excl. BTW: €2,36

A Changing China

(Vandaag betseld is vandaag of morgen verzonden)
Door het vele dagelijkse China-nieuws dreig je als lezer wel eens het overzicht te verliezen. Wat verdieping op zijn tijd is welkom. Dat biedt nu precies het boekje A Changing China. Diverse experts laten hun licht schijnen op de ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Een bont gezelschap, dat één ding met elkaar gemeen heeft: ze zijn allen als sprekers verbinden aan het China Speakers Bureau, een initiatief van de Nederlandse ondernemer/publicist Fons Tuinstra.

Ze kijken naar China vanuit hun eigen expertise, bijvoorbeeld marketing-kenners Tom Doctoroff (ceo bij Walter J. Thompson in China) en Sam Flemming (die via internet ondermeer Nike en Pepsi in de Chinese markt helpt zetten), of ze zijn jurist zoals Mark Schaub , media-specialist Jeremy Goldkorn van Danwei.org, of multimedia-ondernemer zoals Marc van der Chijs, die overigens een bijdrage schrijft over de verbeterde infrastructuur in China.

Hun bijdragen laten zien dat China inderdaad in korte tijd sterk is veranderd. De meeste auteurs zijn pas sinds de jaren negentig actief in China en constateren stuk voor stuk enorme veranderingen sinds die tijd. De Nederlander Ari van der Steenhoven van DSM arriveerde overigens al in 1982 in China, evenals de Amerikaan Warren Liu, en die zijn daarmee de oude rotten van dit gelegenheids-gezelschap.

Totaal 17 auteurs hebben bijgedragen aan dit boek, een klein formaat paperback van 287 pagina's.

Handzaam boekje dat zich goed laat lezen in bv het vliegtuig naar China.

Uitgave van het China Speakers Bureau 2009, uitg. Trombly, paperback 284 pag. 2010, isbn 9781439260449

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed